Luukkonen Pekka

Pekka Luukkonen (s. 1963 Mäntsälä) tunnetaan pitkän linjan muusikkona ja kuvataiteilijana. Hän on vuosien aikana säestänyt lukuisia laulajia sekä toiminut pianonsoitonopettajana mm. Raahen Musiikkikoulussa 1980-luvulla.
Luukkonen on valmistunut musiikkipedagogiksi (2021) ja kirkkomuusikoksi (2018) Oulun ammattikorkeakoulusta (OAMK) sekä saanut B-kanttorin kelpoisuuden kirkkohallitukselta (2021).

Urkujensoitonopettajina ovat urkutaiteilija-urkujensoitonlehtori Ismo Hintsala, urkutaiteilija Maija Lehtonen sekä professori Gary Verkade (Piteån musiikkikorkeakoulu). Luukkonen on ollut myös OAMK:n Liedseminaarin aktiivisia pianisteja opettajinaan Jouko Tötterström, Soile Isokoski ja Markku Liukkonen. Kanttorin töitä hän on tehnyt mm. Saloisten, Kärsämäen, Reisjärven ja Siikalatvan seurakunnissa.


Pekka Luukkonen on osallistunut lukuisille mestarikursseille sekä tehnyt opintomatkoja mm. Espanjaan (Barcelona 2020), Italiaan (Pohjois-Italian urkukierros 2019), Saksaan (Leipzig-Halle-Naumburg-Berliini), Tallinnaan, Tukholmaan, Krakowaan, Prahaan sekä Lontooseen.

Luukkosen taiteilijakotiin, Ateljeekoti Villa Havuun, Kärsämäelle on valmistunut 2-sormioinen, 12-äänikertainen täysin mekaaninen pilliurku.

Pekka Luukkonen kotiseurakuntansa Kärsämäen kirkon urkujen äärellä. (Kuva Pentti Pesonen)