Luukkonen Pekka

Pekka Luukkonen (s. 1963 Mäntsälä) tunnetaan pitkän linjan muusikkona ja kuvataiteilijana. Hän on vuosien aikana säestänyt lukuisia laulajia sekä toiminut pianonsoitonopettajana mm. Raahen Musiikkikoulussa 1980-luvulla.
Luukkonen on valmistunut kirkkomuusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta (OAMK) ja syventää opintojaan parhaillaan suorittaen musiikkipedagogin tutkintoa pääaineeanaan urut. Urkujensoitonopettajana on urkutaiteilija-urkujensoitonlehtori Ismo Hintsala. Luukkonen on ollut myös OAMK:n Liedseminaarin aktiivisia pianisteja opettajinaan Jouko Tötterström, Soile Isokoski ja Markku Liukkonen. Kanttorin töitä hän on tehnyt mm. Saloisten, Kärsämäen, Reisjärven ja Siikalatvan seurakunnissa.
Pekka Luukkonen on osallistunut lukuisille mestarikursseille sekä tehnyt opintomatkoja mm. Saksaan (Leipzig-Halle-Naumburg-Berliini), Tallinnaan, Tukholmaan, Krakowaan, Prahaan sekä Lontooseen.
Erikseen on mainittava, että hänen taiteilijakotiinsa, Ateljeekoti Villa Havuun, Kärsämäelle on valmistunut 2-sormioinen, 11-äänikertainen täysin mekaaninen pilliurku.